2014. április 13., vasárnap

4. fejezet III.

Tyűha, ide is eljutottunk. Azt hiszem ez egy igen fontos fejezet, számomra és a történetben is mert egy két dolog kiderül, és őszintén kíváncsi vagyok, hogy nektek hogy fog tetszeni. Nem a leghosszabb, de remélem a vége kárpótolni fog titeket. Hope legyen veletek :D
C. <3
                                                                                                                



A folyosónk hirtelen úgy kel életre, mint a hangyaboly a nyári zivatar után. Én is éppen, hogy fel tudok kapni egy köntöst, és belebújni a mamuszomba, mielőtt a folyosóra szaladok. Az eddigi csöndes hely, most megtelik kiáltásokkal, ahogy a csapatunk mind az ablakhoz szalad, hogy megláthassa, mi is van kint. Katniss még kócos hajjal, Haymitch pedig dühös tekintettel érkezik, egyedül Effie van már most is készen, felöltözve és frissen. Lassan megtörlöm a szemem, ahogy odafurakodom az egyik ablakhoz, hogy megláthassam, mi is történik. A vonatunk egy pillanatra ugyanis megállt, így tökéletesen lehet látni a végtelenbe nyúló virágos mezőket, melyek az Első Körzetet szegélyezik. Itt virágok tarkállanak, minden színes és üde, sehol egy  porszem, vagy szürkeség. Óvatosan nekinyomom a homlokomat az üvegnek, ahogy látom, hogy a vonat vezetője kiszáll, és a hatalmas nagy kapuhoz igyekszik. Egy ezüstös-szürkés kapu, amely hosszan a magasba nyúlik, és itt ott még faldarabokat is látok. Az Első Körzetet ugyanis városfal veszi körül, ami megvédi őket a hegyekben élő ragadozóktól. A kalauz valamit a kapu felé kiált, amikor hirtelen egy nagy sípolást hallok meg, ahogyan a nagy ezüst szárnyak ki kezdenek tárulni. Olyan mint egy védő pajzs. Nem enged be, de ki sem, kivétel, ha Kiválasztott vagy. A Körzetünkben még az áramos kerítésre sem telt pénz, hogy megjavítsák, nem, hogy egy ekkora kerítést csináltassanak.  Egy pillanatig csak állok az ablak előtt, miközben késztetést érzek, hogy végre megláthassam a Körzetet, amikor hirtelen érzem, hogy valaki megfogja a vállamat.
-          Gyere Prim. Fel kell készülnünk, mert amint befutunk a pályaudvarra indultok a Főtérre. Addig pedig kész kell, hogy legyél. – hallom meg magam mögött a kedves hangot. Gloria az. A győzelmi Körút első állomása, és első ruhája érkezik. Nagyot nyelve vetek még egy utolsó pillantást a virágokra, majd megfogom Gloria kezét, hogy induljunk a kabinomba. Az előkészítőim természetesen nagyon lelkesednek. Folyamatosan arról beszélnek, hogy méltónak kell lennem az Első Körzethez, mert ez az ország legszebb és leggazdagabb Körzete. Ahogyan a sminkem, a hajam, és a körmöm csinálják magamban elgondolkodom, hogy ez mit is jelent. Az iskolában azt tanultuk, hogy az Első nem a legnagyobb, egész kicsi Körzet, viszont közvetlenül a Kapitólium szomszédja. A sötétség napjai során ez a Körzet is lázadt, de elvileg amint jött a megtorlás, ők hazudtak, csak hogy mentsék az irhájukat. Azóta nagyon jó viszonyt ápolnak a Fővárossal, olyannyira, hogy míg mi szenet termelünk, vagy éppen a kilencedikben gabonát, ők a luxuscikkeket szállítják, igazi nagy házakban laknak, és olyan drágaköveket állítanak elő, mint az arany és az ezüst. Olyan az Első Körzet, mint egy Mini Kapitólium. És természetesen Hivatásosakat képeznek ki. AZ elsőből túl gyakran nyernek a Viadalokon, aminek valószínűleg köze van Snow elnökhöz, és a bizalmas viszonyhoz. Vajon az itt élő emberekben nincs egy csepp szeretet, és ők is úgy viselkednek mint a Kapitóliumiak? Hirtelen kinyitom a szemem, de túl korán, ugyanis hirtelen szembetalálom magam az egyik előkészítőm kezével, aki éppen az arcomba fésüli a hajamat, és a nagy ezüstkarkötője, egy pillanat alatt megcsapja az arcomat.
-          Jajj, elnézést Prim. – motyogja affektálósan a vörös hajú nő, miközben a csuklóján egy kicsit feljebb tolja a karperecét. Halványan megrázom a fejem, miközben inkább nyitva hagyom a szememet, nehogy még egyszer megtörténjen a baleset.
-          Megnézhetem a karkötőjét? Tetszik a színe. – válaszolok kedvesen a nőnek, mert tudom, hogy a fővárosiak sokszor felkapják a vizet, mint Effie. Az előkészítőm lassan leveszi a kezéről a karkötőjét, és vigyorogva a tenyerembe nyomja, miközben valamit súg a mellette állónak. Óvatosan megforgatom a kezemben a karperecet, amely most hideg, mint a jég. Egy egyszerű, és ezüst színű, halvány gyöngyökből van összerakva, egy sor ezüst és egy sor fehér. Nem csicsás, egész egyszerű, melyet akár én is felvennék. A közepén viszont áll egy ezüst színű karika, és benne mintha valami bele lenne vésve. Lassan
közelebb veszem magamhoz, és megnézem. De amint a szemem meglátja, hirtelen egy hatalmasat dobban a szívem, és a gyomromba mintha valaki teljes erejéből bele bokszolna, úgy, hogy össze kell szorítsam a fogamat. Mert a karikában egy madár van. Nem a fecsegőposzáta. Egy gyönyörű, fehér, repülő madár, ami alá, egyetlen egy sor van vésve. Egy szó. „Remény”. Hirtelen úgy érzem, mintha egy kéz teljes erejéből lenyomná a fejem a víz alá, úgy hogy tele menne a szám a jeges cseppekkel, és a szívemet is behálózná. Lent a sötét, és jeges félelem.
-          Ó, még nem is mondtuk. Tudod, ez a Kapitóliumban nagy divat. Szinte mindenkinek van karperece, sőt láttam már tetoválást, de még kispárnát is. Mindent a galambbal reklámoznak. Én is épp, hogy meg tudtam szerezni annyira megdrágult az ára. – vigyorog a nő, miközben elveszi a kezemből a karkötőt, és visszaveszi magára.
-          Drágább, mint annak idején a fecsegő poszáta. – a kéz még mindig nyom a víz alá. Mintha azt akarná mondani, hogy eddig otthon ültem, otthon, úgy, hogy nem tudok semmiről. De most kiléptem a valóságba, mely egyáltalán nem a szép arcát mutatja nekem. „Drágább, mint a fecsegőposzáta. Nagy divat.” A remény drágább lett, mint a bátorság. Legszívesebben elüvölteném magam, és rászólnák a kézre, hogy hagyjon békén. Elfutnék innen, és elmesélnék mindent a nővéremnek. Még, hogy elmúlik a remény. Nem múlt el.
-          Na, megnézed magad? – hallom ismét a nő hangját, mire óvatosan feltápászkodom. Gloria nincs a szobában, ha jól tudom átment Cinnáékhoz. Pedig most tanácsot kérnék tőle, megfognám a kezét, és kérném, hogy küldje el az a kezet. Ami a valóság igaz, és kemény keze. A ruhám most is csodálatos. Hosszú, pink színű van rajtam, amelyen egy ezüst színű öv szegélyez, és itt ott gyémántok tarkítják. A szemeim körül is rózsaszínű festék diszeleg, a hajam pedig loknikban hullik alá a vállamra, és gyönyörű rózsaszín csattal a tetején. A fülemben pedig egy tollas fülbevaló fityeg. Olyan, akár az Első Körzet. Ekkor meglátom, hogy az egyik előkészítőm egy karkötőt húz a kezemre. Ugyanazt a karkötőt. Még mindig odalent vagyok, miközben a fejem egyre jobban kezd kitisztulni, s olyan dolgokat megtudni, melyet bár ne tudtam volna meg. Az agyamban csak is egy mondat zakatol: a remény drágább lett, mint a bátorság. A remény még mindig él.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése