2014. szeptember 7., vasárnap

19. fejezet II.

Sziasztok, meghoztam a következő részt, ami egyébként egyik személyes kedvencem is :) Először is köszönöm azt a 8 pipát, nagyon nagyon jól esett, és igazán remélem, hogy ez a fejezet is tetszeni fog. Jó olvasást mindenkinek, and may the odds be ever in your favor!

ui: Ha van kedvetek és időtök nézzetek be a saját sztorim, az Árnyak London felett oldalára, kíváncsi vagyok a véleményetekre ahhoz is :) 

Idegesen dobolva a lábammal állok a folyosón. Egyik oldalamon Johanna gubbaszt, hátát a falnak vetve, s flegma pillantásokkal pásztázva a terepet, a másik oldalon pedig Finnick, aki Annie kezét fogva, s mosolyogva suttog valamit a lánynak. Mellettem pedig Katniss áll, aki erősen fogja a kezemet, s anyu, apu, de még Annie Black is eljött erre az alkalomra. Mert ez egy nagyon fontos, és igen jelentős alkalom. Ugyanis letelt a két hét, az a kettő, melyet a lelki és testi felkészüléssel töltöttünk, a mai napon pedig hivatalosan is részt veszünk a nagy próbán, azon az akadályos pályán, amely megmutatja, hogy vagyunk e arra valók, hogy mi szabadítsuk ki Harryt. Na meg persze megmutatja, hogyan is működik együtt Finnick Odair, Johanna Mason és Primrose Everdeen, mint egy csapat. Érzem, hogy az idegesség lassan szinte tépni kezdi a belsőmet, s remegéssel járja át a gyomromat, ahogyan arra gondolok, hogy itt és most bizonyítanunk kell. Nem tudom, hogy mi is vár ránk, nehéz vagy éppen könnyű pálya, de azt biztosan tudom, hogy most már semmit sem szabad elvétenünk, vagy megbuknunk, bármi is vár ránk, azt teljesíteni kell. Egy egyszerű, fekete melegítőnadrágot kaptunk, s hozzá hasonló színű, rövidujjú felsőt, melynek tetejére a nevünk van írva. Ahogyan itt állok a nővérem kezét szorongatva, s lassan egyre fájó fejjel és remegő térdekkel, kezdem úgy érezni magamat, mint annak idején, amikor bemutattam a tudásomat a Játékmestereknek. Ahogyan felrémlik az elmémben a Ruta mutáns, s az énekem, még jobban kezdi rázni a testemet a remegés, szinte görcsbe rántja, miközben nagyokat lélegzem, és nyelek, mert félek, hogy esetleg itt helyben ájulok el. S amikor meghallom a dobogó lépteket, és megpillantom az öt vezetőt, akik felénk tartanak, hirtelen olyan erős félelemhullám hasít keresztül a testemen, hogy legszívesebben megmarkolnám a nővérem kezét, és soha nem engedném el.
-          Gyerünk, Prim, meg tudod csinálni. Gyerünk, remény lánya. – borzolja meg Katniss az eddig kontyban lévő hajamat, miközben erősen megölel, majd utána anyu, apu és Annie is elbúcsúzik tőlem. Minden egyes ölelésnél úgy érzem, hogy erősebben remegnek a térdeim, s amikor már mindenkitől elbúcsúztam, s látom, ahogyan Johanna hív, legszívesebben levágnám magamat a földre. Félek tőle, hogy bepánikolok, hogy miattam fog megbukni a csapat, s lelki szemeim előtt megjelenik Johanna és Finnick, aki igaz erősen edzett, de talán miattam lesz csalódott. Ők erősek és talpraesettek, és hiába dolgoztam velük az elmúlt két héten át, nem érzem, hogy akármi is átragadt volna rám. Látom, hogy Finnick hosszasan megcsókolja Anniet, mire Johanna dühösen horkant egy hatalmasat, s erősen belök engem az ajtón Sharonáék után. Érzem, hogy az izzadság átáztatja a tenyeremet, ahogyan beérünk a szobába, abba a szobába, ahonnan a nagy pálya fog indulni. Itt nincs még semmi érdekes, minössze három pohár víz és egy fegyverraktár, ahonnan ki kell választatunk a legmegfelelőbbet magunknak az indulás előtt. Érzem, hogy a teljes testem remegni kezd, s a látómezőm előtt lassan fekete pontok táncolnak, hiába is csípem mag magamat. Miközben Johanna egy hatalmas nagy baltát vesz ki a kupacból, Finnick pedig egy háromágú szigonyt, ilyennek harcolt az Arénában, én csak a vizet kortyolgatom, de hiába is próbálom nyugtatni magam, a remegésem nem múlik el. Egy hihetetlenül kicsi és szinte ártalmatlan kést veszek magamhoz, amely rögtön remegni kezd izzadó tenyeremben. Ellentétben Finnicckel és Johannával, akik teljes nyugodtsággal iszogatnak, s próbálgatják a fegyverüket, mintha csak ez egy aprócska túra lenne számukra a hegyekben. Talán én vagyok az egyetlen, aki ennyire fél, szinte irtózik a jövőtől, és talán én vagyok az egyetlen, akit remegéssel tölt el az akadálypálya. De én vagyok az egyetlen olyan győztes, aki nem gyilkossággal nyerte meg a Viadalt, ha nem hoztam volna fel a remény témát, talán már régen mást avattak volna győztessé.
-          Ha kinyitom az ajtót, beléphettek az akadálypályára, melynek teljesítésére egy órátok van. Nem mondom, meg, mik várnak rátok, hiszen így mérjük fel a hidegvéreteket és a csapatszellemeteket. Mi végig fogunk követni kamerán benneteket. De nagyon vigyázzatok, egy rossz lépés, és baj történhet. – Sharona hangja szinte arcon vág, ahogyan próbálom megtörölni izzadó tenyeremet a pólómba, de hiába, az anyag nem nyeli el az izzadságot, de a félelmet sem. Johanna csak flegmán elvigyorodik, ahogyan lassan beáll a nagy ajtó elé, melyet, ha kinyitnak fogunk tudni belépni az akadálypályára. Érzem, hogy a homlokomat lassan eláztatja az izzadság, s miközben megpróbálom megtörölni összevizezem a pólómat is. Látom, hogy már Finnick is beállt, kezében a hatalmas nagy szigonyával, melyet most csak úgy pörget, mintha egy kis bot lenne, s ekkor jövök rá, hogy a többiek már csak rám várnak. Hatalmasat sóhajtok, s engedem, hogy remegő lábaim az ajtó elé vigyenek Finnick és Johanna közé, miközben próbálom elűzni a sok pontot a látómezőmből.
-          Hé, Everdeen, ne tojj be! Ez csak egy pálya, nyugi! – bök erősen vállba Johanna, melyet most alig érzek, ahogyan meglátom, hogy Sharona a kezébe veszi a kis távirányítót, mely az ajtót nyitja.

-          Sok sikert nektek, adjatok bele mindent, és oldjátok meg a feladatokat. És, sohase hagyjon el a remény. – a nő gúnyosan elvigyorodik erre a mondtra, miközben benyom egy gombot a távirányítón, amire az ajtó lassan elkezd kifelé tárulni előttünk. Nagyokat lélegzem, és utoljára megdörzsölöm remegő karomat, ahogyan egy lépéssel a többiekkel haladva lassan belépek a kapun. Soha ne hagyjon el benneteket a remény! Kiráz a hideg, ahogyan meglátom, hogy az ajtószárnyak lassan kezdenek összecsukódni, elválasztva bennünket a vezetőktől, és végérvényesen bezárva minket a pályára. Hirtelen megérzem a szívem heves dobogását, ahogyan megmarkolom kezemben a kicsike kis kést, s a szememmel megpróbálni felfogni, amit látok. Egy hosszú folyosón vagyunk, nem olyanon, mint amelyek itt találhatók a körzetben. A padlót, a plafont és a falakat is szürke kövek borítják, melytől mintha hidegebb lenne a hely, érzem, hogy a hátamon végigfut a hideg. Olyan, mintha egy régesrégi, romos templom egyik kis folyosóján állnánk, melyet már régóta nem laknak. Balról látom, hogy Finnick összeszorítja az ajkait, és nagy zöld szemeivel végigpásztázza a folyosót, míg Johanna kezében a baltájával lassan egy lépést előrébb lép. Mi vár itt ránk? Érzem, hogy a karom libabőrös lesz arra a gondolatra, mi van, ha egy rossz lépés, és hatalmas nagy mutánsokkal találjuk szembe magunkat, melyeket nekünk kell legyőzni. Nagyot nyelek, ahogyan lassan Johanna mellé lépek, mert tudom, hogy nem akarok egyedül maradni itt, mindig is a többiekkel kell maradnom. De abban a pillanatban, hogy a lábamat előrébb helyezem, egy hatalmas nagy reccsenést, és roppanást hallok, egyenesen a talpam alól, mire rögtön ijedten ugrom arrébb. A lábam ugyanis a földön lévő kicsinyke kis kör alakú gombon pihen, ráléptem egy furcsa kis kerek tárgyra a hideg padlón. Érzem, hogy kiráz a hideg, ahogyan rögtön arrébblépek, de hallom, hogy Johanna idegesen szitkozódni kezd, Finnick pedig összeszorítja a száját. A szívem hevesen kezd verni, ahogyan a szememmel a kis gombot pásztázom, azt, amire véletlenül ráléptem, mert tudom, a szívem mélyén félek attól, hogy most ezzel valami hatalmas nagy baromságot csináltam. Egy pillanatig csönd uralja a terepet, csak a szívem dobogását, Johanna horkantásait és Finnick lélegzetét lehet hallani. De ekkor meghallom. Mintha valami recsegne, pattogna és ropogna, s hirtelen megérzem, hogy a lábam alatt reng a föld. Johanna idegesen guggol le, s fülét  padlóra helyezve hallgatózik, miközben én megpróbálok megkapaszkodni valamiben, nehogy itt essem el, a félelemtől és a szerencsétlenségtől. De ekkor még hangosabban hallom a dobogást, a recsegést és a puffogást. És ekkor meglátom. A folyosó végén ugyanis valami, egy hatalmas nagy, szürke szikla száguld, eszméletlen sebességgel, s hatalmas nagy hanggal, hallom, ahogyan a súlya alatt szinte behorpad a föld. És egyenesen……. felénk száguld! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése