2014. szeptember 25., csütörtök

20. fejezet III.

Remegve, fáradtan, és de még is teljes nyugalommal ücsörgöm a székemben. Most már a Parancsnokságon vagyunk, a többi vezetővel együtt, valamint ismét találkozhatok a nővéremmel, aki végig remegve és félve szurkolt értem. Most ahogyan itt mellettem ül, a szűk, vörös pólóján át látom a lassan domborodó hasát, melyet mintha még nem szoktak volna meg a szemeim, pedig már egy ideje terhes. De amint eszembe jut, hogy Peeta valószínűleg milyen fantasztikus apuka lesz, elmosolyodom, és megmarkolom a kezét. A másik oldalamon pedig Annie Black ül, a haja, mely mindig kiengedve hord, most csodálatos fonásban van, amit elvileg anyu csinált neki várakozás közben, s be nem áll a szája. De itt van anyu, apu, Peeta, és sok más győztes, akik kíváncsiak arra, hogyan is értékelték Sharonáék a munkánkat. Bár a terem végében ott áll Johanna, s vörös arccal, hangosan beszélve és hevesen gesztikulálva próbálja szegény Adrian tudtára adni, hogy ez nem normális, amit velünk műveltek. De látszólag szegény Adrian eléggé ki van, s Johanna hangoskodásától, mintha a legszívesebben elmenekülne. Finnick csak vigyorogva kokettál Glossal, miközben Annie Cresta kezét szorítja. De így sem ülünk messze egymástól, az összes győztes egy kupacban, összetömörülve beszélget.
-       Nos, kedves győztesek, Everdeen, Mason, Odair. Igazán csodálatos volt végignézni ezt a videófelvételt, és a maguk küzdését az elemek ellen. – kezdi Sharona ünnepélyes hangon a terem végében, mire Johanna is leül.
-       Hogy érti, hogy az elemekkel szemben? – szól közben Finnick, mire Sharona nyugodtan fordul oda.
-       A szikla volt a föld. A tüzes csóvák a tüzet jelképezték, míg a szakadék a levegőt. Az utolsó állomás pedig volt a víz, direkt így rendeztük be az akadálypályát.
-       Azaz túlságosan is nehezen? – vágja rá Johanna, de az én figyelmemet csak is az elemek kötik le, a vezetők nagyon ügyesen csinálták meg az akadálypályát, melyre még én sem jöttem rá. Nem csoda, hogy velük volt Seneca Crane, az Arénám tervezője.
-       Nos, de meg kell mondjam, okosan oldották meg a feladatot. Néha olyan érzésem volt, hogy vége, itt most szétszakadnak, de mindig volt valaki, akinek sikerült összetartani a csapatot, és ennek nagyon örülök. – mosolyog rám Sharona, mire idegesen húzom ki magamt.
-       Meg van bennük a csapatszellem, az erő is, és azt hiszem a hidegvér is. Tudom, hogy nehéz volt a pálya, de ezzel csak a képességeiket mértük fel. S a társaimmal együtt úgy találtuk, hogy maguk alkalmasak a Kapitóliumba menni, s ezzel együtt Harry Black kiszabadítására is- látom, hogy Johanna a kezével büszkén a levegőbe csap, Finnick pedig elvigyorodik, miközben a teremben taps és kiáltozás csendül fel. Csak én ülök teljesen lefagyva, s magam elé meredve. Alkalmas vagyok tehát a barátom, a bizalmasom, a szövetségesem, a Körzettársam és a szerelmem kiszabadítására. Innentől kezdve nincsen visszaút, vagy visszatáncolás, mostantól én is a Fővárosba fogok menni, s nem vonhatom ki magamat a dolgok alól, s nem nézhetem ölbe tett kézzel, amíg letámadjuk a Fővárost. Szerves része leszek ennek az egésznek, a veszély, és a félelem árnyékában, el kell majd mennem a Kapitóliumba, küzdeni, küzdeni az igazságért és a békéért. Mindenem megremeg erre a gondoltra, s ösztönösen is megmarkolom Katniss kezét.
-       Holnap meg kell írniuk egy tesztet, és részt venni egy egészségügyi vizsgálaton. Holnapután pedig elindulhatnak légpárnással a Fővárosunkba, Harry Black kiszabadítására. Közlöm magukkal, hogy a főbb katonaosztagaink már néhány napja megindultak, s a repülőink egy ideje ott járőröznek. Maguk szinte a végére fognak odaérni. Még is a maguk feladata lesz a legfontosabb. Ne feledjék, Panem ország sorsa van a kezükben. Elég egy rossz lépés, és megbukunk. – a teremben szinte néma csönd lesz, akár a légy zümmÖgését is hallani lehetne, ahogyan Sharona fojtott hangon beszél. Érzem, hogy a hátamon végigszánkázik a hideg, ahogyan a nő fagyos szemeivel egyenesen felénk néz. Egy rossz lépés. Egyetlen egy is elég, és Panem jövőjének, a boldogságnak, és a békének vége. Egy kis lépés.
-       *

Lassan megyek a folyosón, kezemben egy narancslevet szorongatva, melybe időről időre belekortyolok. A nővérem és anyu még a konyhán maradt, hogy rendeljenek egy kis ételt nekem, miközben én előre indultam a szobámhoz, hogy lefeküdjek egy kicsit. Semmire sem vágyom jobban, mint egy forró zuhanyra, s utána bezuhanni az ágyba, ahol egy pillanatig megszabadulhatok a gondolatoktól, főleg attól, hogy nekem mekkora szerepem is van ebben az egészben. Apu pedig valamiért a parancsnokságon maradt Finnickkel és a vezetőkkel, de én most nem tudok másra gondolni. Szórakozottan pörgetem a szívószálat az üvegbe, miközben a kezemet lassan a kilincsre teszem, s elképzelem, hogy végre pihenni tudok, a hűs párnák között. De amint a kezem lenyomja a kilincset, s kinyitom az ajtót egy olyan látvány fogad, melytől ösztönösen is megrettenek, s mely a remegést, s félelmet hozza rám. Az ágy mellett a földön ugyanis Annie Cresta ül, nem ritka, hogy a szobánkban van, mert ő vállalta el, hogy itt takarít, csak hogy most nem zúg a porszívó, és nem csobog a víz. Annie ugyanis remegve és könnyáztatta arccal ül a földön, miközben előtte egy törött váza hever, ahonnan lassan csordogál a hűs víz. A lány pedig nagy szemeivel a semmibe bámul, miközben látom, hogy az egész teste remeg, s a kezében valamit erősen markol.
-       Annie, mi történt jól vagy? – ugrom már is hozzá, s leguggolok mellé a földre, de észreveszem, hogy én is remegek. Ijedten teszem a kezemet a hideg és nyárfalevélként remegő vállára, miközben a tekintetem a törött vázára kúszik. Törött váza? De ekkor Annie remegve a kezembe nyom valamit, valamit, amely tapintása, illata és érzése belőlem és csak a félelmet váltja ki, az erős, sötét félelmet, mely szinte görcsbe rántja a testemet. A kezemen ugyanis egy fehér rózsa hever. Ahogyan az illatok eljutnak az orromba, körüljárják azt remegéssel árasztanak el, s a kezemmel ösztönösen is eldobom a rózsát, mikor rájövök, hogy mi is történt. Snow elnök! Snow elnök rózsát küldött….. Primrose Everdeennek! De mielőtt bármit is szólhatnék, s elmúlna a szívem heves dobogása meglátok valamit a földön, mely miatt rögtön kitágulnak a pupilláim. A rózsa mellett ugyanis egy fehér lapocska hever, apró, de még is jól látszik rajta a kanyargós, dőlt írás, melyet már láttam. Már láttam. A szememmel végigfutom a gyöngybetűkkel írt sorokat, miközben a szívem egyre csak hevesebben és hevesebben dobog. Az elnök rózsát küldött…. Rózsát.. és…. Levelet.

-       Miss Everdeen! Szóval készen áll?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése