2013. december 15., vasárnap

22. fejezet III.

Üdvözlök minden kedves olvasót, Advent harmadik vasárnapján. Már csak egy hét suli, és megkezdődik a híres neves téli szünet. A probléma az, hogy én még az ajándékvásárlás előtt állok, és ötleteim sincsenek. Szóval rám még ez vár. Ti, hogy álltok a karácsonyhoz? Beszereztétek már az ajándékokat? Ti mire vágytok? Ja, és ma este x-faktor döntő. Én pedig remélemremélem remélem, hogy Danics Dóra nyeri meg. De viszont a By The Way-nek, meg ott az a csomó rajongója. Na mindegy, itt már mindenről beszéltem Prim's Storyn kívűl, szóval jöjjön az új fejezet. Remélem a vége kellő meglepetés lesz! :3
Clove <3
                                                                                                                
Kalapáló szívvel osonok odébb egy buckát, mire a madár is utánam száll. Leszáll a buckára és a Hivatásos szót ismételgeti. Van egy tervem. Egy ötletem. Mindenem megremeg, ahogy lassan kikémlelek a homokbucka mögül. Ott a távolban meglátok valamit. Valamit, ami ezüstösen csillog, ahogy a napfény rávetődik, amelynek magas tölcsére az ég felé nyúlik. Ott van egy alak előtte. Ez lesz az. Ez a Bőségszaru. Itt vagyok a Bőségszarunál. A szívem erősen dobog, ahogy a Szarura nézek, majd a kismadárra. Itt vagy Prim! Csináld meg! Most már nincs meghátrálás. A kezemet a számra tapasztom, és lassan beszívom a levegőt.  Itt az idő.  Meg kell tenned. Kalapáló szívvel nézek a madárra, miközben megszólalok. Kissé kiáltok, kissé elváltoztatom a hangomat.
- Alex! Charlotte! – kiáltok kissé remegő hangon magam elé, miközben a madarat nézem. Fekete tollait borzolgatva néz fel rám, miközben a fejét értelmesen billegeti.
- Alex! Charlotte! – kiált vissza, az én hangom. Az én hangomat utánozza. Teljesen ugyanazt mondja, amelyet én ez imént, pontosan úgy szól, mint Primrose Everdeen. Lassan beszívom a levegőt, majd kifújom.
- Alex! Charlotte! Phoebe! Carlos! Segítség! Gyertek, segítség! – kiáltok fel, miközben remegve kémlelem a szarut. Itt ez a kismadár. Benne van minden bizalmam. Ha sikerül megtennem, akkor talán ki tudom szabadítani Harryt. A madárka megszólal, szinte kiált, miközben a szavakat mondja. Te leszel a mindenem. Te aprócska poszáta te fogsz segíteni rajtam.  Meg kell bíznom ebben az aranyos kismadárban. Néhányszor elutánzom neki a szöveget, melyben segítséget kiáltok a Hivatásosaknak. Meg kel tennem. Kalapáló szívvel veszem fel a táskámat, miközben a szarut kémlelem. Ott van! A toromban dobog a szívem, ahogy lassan suttogva odaszólok a madárnak, elhessegetem, mire a picinyke fecsegő mint hatalmas tornádó csap fel a levegőben, és oldalra repül. Csodálatos köröket ír le, fekete tollain néha egy kis fehér is látszik, miközben lecsap, és leszáll egy buckára, olyan 20 méterre tőle. Gyerünk Prim! Ekkor a poszáta dalolni kezd. Nem dalol, hanem kiabál. Az én hangomon, kiabál
- Alex, Charlotte, Phoebe, Carlos segítség! Gyertek segítség! – adja ki a hangot, újra és újra, miközben a tollait emelgeti. És ekkor meglátom az alakot a szarunál. Értetlenkedve, csodálkozva kapja fel a fejét, és megmarkol egy lándzsát maga mellett. Pár pillanatig áll, majd elindul. Elindul ide. Gyerünk Prim! Az ereimben az adrenalin száguldozik, a térdeim pedig remegnek, ahogy látom az alakot, amint a poszáta felé indult, egy másik irányba. Én itt vagyok. Nem lát engem. Nem lát. Most! A lábaim egyszerre emelkednek, és majdnem elbukom a buckán, ahogy kalapáló szívvel kezdek a szaru felé rohanni. Ki tudja, mennyi időm van, hogy visszajöjjön ide a Hivatásos. Gyerünk. Mindenem remeg, és alig hallok valamit a fülemben doboló vértől, ahogy a szaru felé futok. Bárcsak ne lenne itt ennyi homok. Bár egyszerűen tudnék futni. Remegve kapkodom levegőért, ahogy meglátom magam előtt a Bőségszarut, hatalmas, és ezüstösen csillog. Mindenhol a holmik, senki sincsen itt. Illetve. Remegve nézek a szaru tölcsére felé, amely 6 méterre nyúlik az ég felé. Ott lesz! Ott kell lennie. Gyerünk madárka, dalolj! Remegve teszem fel a kezem a szaru fémes oldalára, és a
lábamat óvatosan lendítve próbálok felmászni a tölcsérhez. Mindjárt meglesz! Érzem, ahogy a lábam megcsúszik, és majdnem leesem a szaruról, miközben a számat ijedt kiáltás hagyja el. Nem lehet! Nem eshetek le! Gyerünk! Óvatosan kapaszkodom fel a tölcsérbe, miközben a kezemről és a fejemről az izzadtság folyik. Ez a tölcsér nem is hasonlít tölcsérre. Egy egyszerű belső tér, ahol néhány kis holmi van elszórva. A szívem annyira zakatol, és idegesen kémlelek körül, miközben azon imádkozom, hogy ne jöjjenek vissza a Hivatásosak. Meg kell találnom Harryt. A hátamra vetem a táskámat, ahogy kissé beljebb megyek a belső térben. Minél több időt leszek itt, annál inkább félek, hogy visszajön a Hivatásos, mi lesz, ha már erre tart, ha már rájött a cselre. Majdnem felkiáltok, amikor meglátok valakit mellettem, a sarokban szinte félholt állapotban ül, meg is kötözve. Nem ismerném fel, az arca annyira sápadt és beesett, de amint hirtelen felnéz, a kék szemei megcsillanak a bent lévő félhomályban. Harry az. Teljes erőből levágom a táskámat a földre, és a fiúhoz szaladok. Nem tudom, talán valamikor az interjúk estéjén láttam utoljára, amikor az apjáról beszélt. A súlyosan beteg apjáról. A gyomrom hirtelen egy hatalmasat szaltózik, ahogyan látom hogy van, ahogyan látom az állapotát, s szinte majdnem könnyek gyűlnek a szemembe ennek láttán. Még is mit képesek tenni a Hivatásosak?
- Prim! Mit keresel itt? – hallom meg hirtelen Harry hangját, ami olyan halk, és nyugodt, mikor annak idején a kocsiknál beszéltünk.
- Idejöttem… el kell tűnnünk! Most azonnal- válaszlom, miközben a hangom kissé megremeg, és teljes erőből próbálom lerángatni a kötelet. Eszembe sem jut, hogy késem is van. Nem akarom. Nem akarom használni. Soha többet nem akarok fegyvert használni. Érzem, ahogy a fejemben pörögnek a másodpercek, hogy ki tudja, mikor jön vissza a Hivatásos. Mi van, ha már most is oda tart? A fülemben dobog a vér, ahogy idegesen, és nyögve próbálom lerángatni a kötelet. Nem foghat ki rajtam egy bolond kötél. Harry kicsit oldalra fordul, ahogy a kezénél kezdem rángatni a nagy szövevényt. Hol találtak a Hivatásosak kötelet? Volt itt a szaruban? Remegő kézzel veszem észre, hogy lejött a kötél, mire egy nagyot szusszanok, de a szívem még mindig erősen dobog.
- Menjünk Harry! El kell mennünk! Gyorsan! -  fújtatok nagyokat, miközben az oldalamra szorítom a kezem. A fiú felkap egy táskát maga mellett, és óvatosan megpróbál felállni a földről. Látom rajta, hogy nehezen megy neki, a szemén, is mintha napokig koplalt volna. Pedig látom rajta, hogy igyekszik, ahogy óvatosan próbál felállni. De újra, és újra csak visszaesik, hiába, a sebei, és a rossz állapota miatt nem tud elindulni. Érzem, hogy a szívem a torkomban dobog, ahogyan óvatosan lehajolok, hogy segítsek neki. De ekkor hirtelen hangos dobbanásokat hallok. Valami, erős kezek hirtelen a vállamnál fogva fellöknek, és a Bőségszaru fémes oldalához passzíroznak. Fájdalmasan felkiáltok a vállamba nyilalló eszméletlen érzés miatt, amikor hirtelen meglátom Alexander magas alakját. Egyenesen Harry Blackhez megy. És hatalmas kést szegez a torkához.

7 megjegyzés:

  1. Hmm-hmm, érdekes, érdekes, izgalmas. Szuperül kitaláltad ezt a poszátás dolgot, irtó jó ötlet. Kíváncsian várom, hogy Prim hogyan ússza meg Alexander támadását. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a poszátás-csel. Hamarosan kiderül, hogy lesz e ebből valami menekülés,és ha igen, akkor hogyan... ;)

      Törlés
  2. Jó volt a sejtésem :)
    Nagyon okos ötlet volt felhasználni a fecsegőt. Amúgy Primnek rohadt nagy szerencséje volt, hogy senki sem maradt a Bőségszarunál. De sajnos túl kevés ideje volt, szóval mégis elkapták... bár ki tudja, hogyan alakulnak a dolgok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Hát, akkor úgy tűnik, hogy tényleg jó ötlet volt beleírni a fecsegőt. Hát, hogy mi lesz majd, minden kiderül.... remélem tetszeni fog az is nektek :3

      Törlés
  3. Na, most kíváncsivá tettél. Mi lesz ebből? Azt sejtem, hogy ha Phoebe visszajön, onnantól kezdve Prim percei meg vannak számlálva. De ha Alexander nem őt támadta meg előbb, akkor van esélye. Szurkolok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, érdekes, de minden kiderül a kövi fejezetből :)

      Törlés