2013. augusztus 29., csütörtök

9. fejezet III.

Először is mindenkinek nagyoon nagyon köszönöm a 10 pipát és a két kommentet. Hihetetlenül boldog vagyok, és örülök, hogy tetszik nektek a sztori. A közvélemény kutatást lezártam, és Katniss győzött, második Isabelle, harmadik pedig Harry lett. Ha gondljátok csinálhatunk még ilyeneket, ha van esetleg valami ilyen tippetek egy közvélemény kutatásra, nyugodtan írjatok:) Remélem ez a fejezet is tetszeni fog :)
C.
                                                                                                                      
Idegesen babrálok az ujjaimmal, miközben a fotelben ülök. Igaz ez az eset, már majdnem egy órája történt, de én még mindig remegek. Újra és újra előjönnek az elmémben azok a képek, mikor megláttam a sötét alakot és mikor letepert a földre. A mellettem ülő Katniss ugyanígy csinál, le sem lehetne tagadni, hogy testvérek vagyunk. Másik oldalamon Haymitch ül, a szemben lévő fotelekben pedig Peeta és Harry. Valamint Trudy. Trudy, a 6 Körzet mentora. Egy alacsony, 40- es éveiben járó, rövid szőke hajú, és halk hangú nő. Most Haymitch – csel társalognak, de látom rajta, hogy ő sem érti ezt az egészet. Persze, hiszen csak mentor, mit tudhat Phoebe észjárásáról. Bár az előbb említett lányt már a békeőrök visszakísérték a szobájába, nem volt hajlandó megmondani, miért jött ide. Persze, miért is akarta volna. Ő Phoebe. Trudy megmasszírozza a homlokát és nagyot sóhajt.
-       Nem értem ezt a testvérpárt. Már az Aratástól kezdve olyan furcsák. Magukban diskurálnak, ha kérünk valamit elengedik a fülük mellett jobb esetben, a vacsorához soha nem jönnek, hanem utána lopnak ételt maguknak a szobájukba. És most ez is. Egyszerűen nem értem. – sajnálom szegény Trudy –t . Aki össze van zárva ezekkel. És neki is kell mentorálni őket.
-       Figyelj Trudy, te nem tehetsz róla, de tartsd jól szemmel őket. Én ismerem a családjukat. Nem akarok erről többet mesélni, csak azt, hogy borzalmasan veszélyesek. – szól Haymitch és megveregeti a nő vállát. Ismeri a családjukat? És borzasztóan veszélyesek? Igen azt mondta. Tud valamit. Meg kéne tőle kérdeznem. Még senkinek sem mondtam el a Phoebe – vel való összetűzést. Nem is akarom. De meg szeretném tudni, ki is ez a lány valójában. Éppen, hogy Trudy feláll, amikor Effie robog be a szobába, eléggé felajzott állapotban
-       Katniss, Peeta mindenetek megvan? Most néztem a szobátokat, és teljese feldúlt volt. Katniss éjjeliszekrénye ki volt rámolva, és minden tiszta rumli. Ezt nem hiszem el! Neem! – sipít a nő, miközben felajzva járkál körbe körbe a szobában. Erősen megszorítom a nővérem kezét, és a szemébe nézek. Katniss most ijedten kutat a zsebeiben, hátha van valami amiről azt hitte Phoebe hogy itt fent találja, de közben a nővéremnél volt. Rabolt. Szóval nem csak betört, hanem rabolt. Remegve nézek magam elé, mikor a nővérem hirtelen felkiált, és kihúz valamit a zsebéből. Egy apró aranykarikát. Amin a fecsegőposzáta van. Amit valamikor a szobában hagytam.
-      
Létezik? Létezik, hogy ez kell neki? – kérdezi, miközben feltartja a dísztűt. A fecsegőposzáta. Egy szimbólum. Az erő szimbóluma. Katniss szimbóluma. Létezhet? Mindenem megremeg. Létezhet. Phoebe ezt akarhatta? El akarta rabolni a dísztűt? Miért? Szegény Trudynak csak fő a feje, miközben ő és Effie Peeta társaságában leindul a hatodik emeletre, megpróbálni kifaggatni a lányt. Rabol. El akarta rabolni a poszátát. Vajon tudja? Vajon ő is tudja, hogy egy szimbólum lett a madárka?
-       Nem csodálkoznék, ha egyenesen egy bombát rejtett volna el itt. – dühöng Effie, ahogy elindulnak. Hát ezt nem hiszem el. . Tehát meglógott a Kiképzés végéről. Katniss az arcát tenyerébe temeti, Harry pedig nagyot sóhajtva hátradől a fotelban. Érezhető a feszültség. Hála ennek a lánynak. Észreveszem, hogy még mindig remegek. A fejemben a képek cikáznak, mikor megláttam a sötét alakot. Ahogy rám ugrott. Haymitch dünnyög valamit, majd feláll és a szobák felé indul, miközben kivesz egy muffint az asztalon lévő tálból. Eszembe jut valami. Haymitch mit mondott. Most megkérdezhetném tőle.  Felállok, bár a lábam kicsit még mindig remeg. Ahogyan tudok átsietek a nappalin és Haymitch után megyek.  Igyekszem őt utolérni, már majdnem szaladok, hihetetlen, hogy milyen gyors.
-       Haymitch! Haymitch! – kiabálok utána, hogy ne menjen be a szobájába, mire ő hátrafordul. Valamit morog, biztos azt szeretné, hogy ne zavarjam, de ezt meg kéne kérdeznem
-       Haymitch, azt mondta Trudy – nak, hogy tudja milyen családból származnak Phoebe – ék. És hogy hihetetlenül veszélyesek. – kezdem és ránézek a férfira. Szürke szemével furcsán végigmér, és horkant egyet.

-       Aranyom, most ez nem lenne jó, hihetetlenül felhúztam magamat. Na rendbe, igen veszélyesek ezt te is látod. Az apjuk fogoly volt a Kapitóliumban, mert a Körzetében embereket rabolt ki és ölt meg. Milliószámra. Aztán elszökött a börtönből. úgy hogy egy őrt leütött. Puszta kézzel. Az anyja folyamatosan iszik és verekszik a Körzetbeli nőkkel. Állítólag úgy üvölt mint a sakál. És már ő is ölt. Nos, és most megparancsolták a gyermekeiknek, hogy legyenek szívesek megnyerni ezt a Viadalt, bármi áron. A génjeikben van a gyilkolás és a lopás. Úgyhogy tartsd magad távol tőlük és ne keveredj velük konfliktusba oké? – szól rekedt hangon Haymitch és dühöngve elsétál a szobája felé. Letaglózva állok a folyosón, miközben próbálom emészteni a hallottakat. A génjeikben van a gyilkolás és a lopás. Ne keveredj konfliktusba velük! Hihetetlen. Nem tudom, honnan tudja ezt Haymitch, de akkor is hihetetlen. Akinek ilyen a családja. Mint mondta, a génjeikben van. És bármit megtesznek, hogy megnyerjék a Viadalt. Én pedig már is konfliktusba keveredtem velük. Illetve vele. A legveszélyesebb játékossal. A szívem nagyot dobban, és megragadom a falat, nehogy elessem. Pont nekem. Pont nekem sikerült ez. Gratulálok Primrose! Lehet, hogy én leszek az első az arénában akivel Phoebe végezni fog. És Isabelle. A génjeikben van. – cseng a fülemben. Mindenre készek, hogy megnyerjék a Viadalt. Idegesen a szobámba vánszorgom és ledobom magam az ágyra. Távol kell őket tartanom magamtól. Nem tudom, hogyan. De meg kell próbálnom. Anélkül semmi esélyem.

5 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Érdekes fejezet lett, és megint szinte elröpült csak kár, hogy végigvigyorogtam.. (nah.. nemrég fejeztem be egy könyvet aztán a hatása alatt állok még.) Látom sok izgalmat tartogatsz még, úgyhogy szerintem nem meglepő hogy nagyon kíváncsi vagyok. Főleg, arra, hogy tényleg a dísztűt akarta-e, de van egy sanda gyanúm, hogy igen. (vagy lehet, hogy nem, de kifejezetten logikus lenne, szóval nem mert amennyit eddig Phoebe- ról tudok nem kifejezetten logikus ember)
    Hagyom a rizsát :DD Szóval ügyes rész lett. :)
    puszi, Abby

    VálaszTörlés
  2. Szia :)

    Örülök neki, hogy tetszett a rész és hogy kíváncsi vagy :) Nagyon. Ja és hogy Phoebe mit is akart.... hát az az igazság, hogy amikor írtam, akkor ezzel nem nagyon foglalkoztam, csak hogy ugyebár betört a lakosztályukba. Hamarosan érkezik a folytatás :)
    Üdv: Clove

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszett ez a fejezet is! Kezdenek zajlani az események és ez tetszik (bár bevallom annak is örülök, hogy Katniss és Peeta egy szobában alszik, bár ez tényleg nagyon személyes vélemény). Mindenesetre nagyon ügyesen írsz csak így tovább! Alig várom a folytatást! :))
    Üdv: Sweet

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik, igen lassan elkezdődnek az események :) Hogy Katniss és Peeta egy szobában alszanak... hát most miért ne? :D Hamarosan folytatás :)

    VálaszTörlés
  5. Hú. Ezzel aztán feldobtad a labdát. Nem fogok tudni aludni...

    VálaszTörlés